top of page

OŠ A. G. Matoša finalist je izbora za “Najbolje cool mjesto”


U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša godinama se brine o uređenju interijera i vizualnom indentitetu škole. O unutarnjem uređenju škole pisalo se u raznim časopisima, a o nama su snimane i televizijske reportaže. Tako su i novinari redakcije Jutarnjeg lista u jednom od mjesečnih specijala “D&D - Dom i dizajn” objavili fotografije i popratni članak o unutarnjem uređenju naše škole. Oni su prepoznali kreativnost, maštu i koloraciju na oslikanim zidovima hodnika i učionica škole, u prepoznatljivom logotipu škole, u kaširanom liku Antuna Gustava Matoša, kao i na stupovima koje krase glagoljična slova.

Motivi zidnih crteža u učionicama su raznovrsni i svojom temom odgovaraju predmetnima koji se tamo uče. Tako su u učionici talijanskog jezika oslikani prepoznatljivi motivi Italije u crvenoj i zelenoj boji. U učionici engleskog jezika nacrtali smo Big Ben i tradicionalnu crvenu telefonsku govornicu. Antun Gustav Matoš zastao je na zidu učionice hrvatskog jezika i sjeo na klupu na Strossmayerovom šetalištu da malo predahne, okružen ostalim velikanima hrvatske književnosti. U učionici povijesti Hrvati su u svojim seobama došli do Jadranskog mora, i odlučili - ovdje ćemo ostati. Takve priče i motivi oslikani na zidovima učionica, kao i veselo oslikani zidovi hodnika, stvaraju ugodno i poticajno ozračje za učenike tijekom njihovog boravka u školi. Za ovakav poseban ugođaj u školi zaslužni su učitelji likovne kulture, učenici, domari i ravnatelj.

Zahvaljujući prekrasno uređenim školskim interijerima, naša škola je na web stranici magazina D&D - Dom i dizajn ušla među finaliste kategorije “Najbolje cool mjesto”. Naime, uoči izlaska slavljeničkog 50-og broja magazina Dom&Dizajn, čitatelji su pozvani na glasovanje za najljepšu kuću i stan, najbolje cool mjesto, produkt-dizajn i tutorijal iz svih dosad objavljenih brojeva D&D-a.

Uistinu smo ponosni što se i naša škola našla na listi naj mjesta. Podržite nas u tom izboru koji traje do 10. listopada 2015. godine i glasujte za našu školu na http://domidizajn.jutarnji.hr/glasujte-za-najbolje-cool-mjesto-iz-dd-a/

Fotogaleriju fotografija unutarnjeg uređenja naše škole pogledajte na http://domidizajn.jutarnji.hr/fotogalerija/cool-mjesto-os-a-g-matos/

Izdvajamo
Nedavno objavljeno
Kategorije
No tags yet.
Lajkaj nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page