top of page

10 trikova koje možeš iskoristiti tijekom školovanja


1. Prije pismenog ispita znanja,napiši na papir sve brige koje te prestrašuju od odgovaranja ili biločega i dokazano je da su tada (prije ispita),ocjene puno bolje,to jest,bodovi.

2. Ako želiš na vrijeme doći u školu i na vrijeme se spremiti za školu,sastavi listu pjesama (koje god želiš) i kada ti dođe zadnja pjesma,koja ti predstavlja ''kraj'' vremena za spremanje,znaš da trebaš požuriti ako još nešto nisi napravio / napravila.

3. Ako moraš pretvoriti Celzijus u Fahrenheit,pomnoži Celzijus za 2 ,,x2'' i dodaj 28. ;)

4. Ako radiš neki projekt za školu i sluuučajno ga zatvoriš,klikni ctrl+shift+t i otvorit će ti je na istom mjestu na kojem si bio / bila sa svime što si napravio/napravila.

5. Jedenje čokolade dok učiš će ti pomoći da lakše zapamtiš ono što učiš,pogotovo ako imaš predmet koji se jednostavno mora naučiti napamet.

6. Jesi li se ikad osjećao / osjećala pospano na satu? Duboko udahni i sporo izdahni,te ćeš biti odmorniji/odmornija.

7. Kada imaš prezentaciju ispred razreda ili većom skupinom ljudi i ne možeš se sjetiti što trebaš reći,ponesi sa sobom / uzmi bočicu vode,te kada zaboraviš ono što si htio/htjela reći,popiješ malo vode i dok piješ,probaj se sjetiti onog što si htjela reći. Nitko neće primjetiti razliku,neće ni primjetiti da si zaboravila / zaboravio nešto.

8. Zabolila te glava tijekom učenja,a baš si se dobro 'uštimala' za lekciju iz povijesti? Nikakav problem! U lavor natoči vruću / toplu vodu,stavi ruke i noge,tj.stopala u vodu i vrećicu smrznutog povrća ili biločega smrznutoga (u vrećici) na potiljak. Vrućina na dijelu gdje te boli glava će 'povući' višak krvi iz tvoje glave te će tvoja glavobolja oslabiti. Dokazano!

9. Događalo mi se to da slučajno markerima pošaram odjeću,zid,stolić od pravog drva,tepih i namještaj...vrlo sam spretna osoba! Evo načini kako obrisati ono što ste od navedenog zaprljali markerom,tj. pošarali.

Odjeća – koristi sredstvo za dezinfekciju ruku. Zid – koristi pastu za zube ili lak / sprej za kosu. Stolić od pravog drva / drveni stolić –stavi alkohol (NE ALKOHOLNO PIĆE!) na krpicu i obriši mjesto gdje si pošarao / pošarala. Tepih – koristi ocat (obični). Namještaj – mlijeko! Čudno zvuči,ali da,mlijeko će skinuti mrlje nastale markerom!

10. Učenje od 30-50 minuta (sa 10 minutnim pauzama) je najbolji način kako zadržati podatke koje učiš da ih i zbilja – naučiš.

Hvala ti što si pročitao / pročitala ovih 10 trikova tijekom školovanja! Nadam se da će ti pomoći u daljnjem učenju i u školi. A sada,pozdrav ! ☺

Ana Novosel, učenica OŠ ,,A. G. Matoš'', Vinkovci


Izdvajamo
Nedavno objavljeno
Kategorije
No tags yet.
Lajkaj nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page