top of page

Skola buducnosti: odrzana e- nastava


U ponedjeljak 21. prosinca, u našoj su školi održana tri školska sata integrirane e-nastave putem skypa učenika osmih razreda naše škole i OŠ Horvati na temu Slovo, riječ, logos - došašće.

Temom smo se vratili na same početke, a načinom prezentacije i komunikacije pratili suvremeno doba medija.

Iz naše škole sudjelovali su učenici nacionalnog programa i učenici internacionalnog programa koji su izlagali na engleskom jeziku.

Nastava je obuhvaćala teme koje se tiču Božića kroz različite predmete - hrvatski jezik, engleski. njemački, povijest, vjeronauk, geografiju, likovnu kulturu i biologiju.

Budući da naši učenici uče klasične jezike te u internacionalnom IBO programu talijanski i francuski, predstavili su i „Christmas around the World.“

Samu nastavu glazbeno je pratila ženska klapa OŠ Matije Gupca, a dvije su učenice odsvirale Tihu noć na tamburici i glasoviru te je otpjevale na latinskom jeziku.

U stankama među prezentacijama jedne i druge škole prof. glazbene kulture Antonija Mimica svirala je poznate božićne melodije. Mirise i okuse Božića dočarale su učenice 8. b razreda (Ana, Nensi, Nika P. i Nika M.) koje su ispekle tradicionalne blagdanske kolače uz pomoć prof. Maček u učionici domaćinstva i tako pokazale što Hrvatska nudi svjetskom božićnom stolu.

Cijeli program osmislile su profesorice hrvatskoga jezika Mirjana Blažičko te iz OŠ Horvati Linda Šimunović –Nakić, a koordinatorica je bila prof. latinskoga i grčkoga Nikolina Katulić. Učenici su istraživali u skupinama u sklopu predmeta za koje imaju najviše sklonosti, uz savjete svojih „mentora“, predmetnih učitelja.

Mirjana Blažičko, prof.

Izdvajamo
Nedavno objavljeno
Kategorije
No tags yet.
Lajkaj nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page