top of page

Završnica državnog prvenstva u judu


OŠ Bogumila Tonija iz Samobora prvak je u ženskoj, a OŠ Filipa Lukasa iz Kaštela Starog u muškoj kategoriji! Osvojili su zlato nakon četiri sata napetih borbi u opatijskoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“.

Kišna Opatija pozdravila je 23. i 24. veljače preko stotinu mladih dječaka i djevojčica koji su došli na Završnicu državnog prvenstva školskih sportskih društava 2016. u judu. Nakon županijskih i poluzavršnih natjecanja odabrane su najbolje škole koje će se boriti za naslov državnog judo prvaka.

Učenici su pristizali cijelo popodne i smjestili se u predivan stari hotel Opatija koji ih je već jednom ugostio i samim time bio dobar i iskusan domaćin.

Dan natjecanja započeo je vrlo rano ujutro. Trčanje i zagrijavanje, pripreme za vaganje. Nakon vaganja i slaganja kategorija, put do dvorane. Tih i prepun iščekivanja.

Prekrasna sportska dvorana „Marino Cvetković“ u Opatiji mjesto je održavanja ovogodišnje Završnice. Veličina i ljepota dvorane oduševila je i trenere i sudionike natjecanja. Uskoro su ju ispunile plave i bijele boje učeničkih odora i nakon polusatnog zagrijavanja uz zvukove Colonie, natjecanje je bilo spremno za početak.

Finalisti iz devet županija i šesnaest škola prošetali su dvoranom predstavljajući ponosno svoje škole i svoje županije, a nakon pozdravnih govora i zabavnog glazbenog i plesnog sadržaja, natjecanje je službeno započelo.

Glasni uzvici ispunili su dvoranu već od prvog meča. Kaos izvan terena, disciplina i koncentracija na njemu. Dječaci i djevojčice neprestano su navijali za svoje školske kolege i time napravili zabavnu i uzbudljivu atmosferu. Prvi su mečevi trajali po dvije, a završni po tri minute. Dječaci su bili borbeni i odlučni riječju i pokretom, dok su djevojke bile jednako odlučne te elegantno i kontrolirano osvajale bodove. Brzih i atraktivnih pobjedničkih pokreta nije nedostajalo, a napetost se pred kraj Završnice mogla rezati nožem. Želja za pobjedom vidjela se u očima, ali i pokretima svih judaša. Uzvici trenera bili su jednako glasni, svi su htjeli potaknuti svoje učenike da daju sve od sebe i postignu rezultat s kojim će biti zadovoljni.

Ipak, samo je jedan zlatni pehar. A on je ove godine pripao OŠ Bogumila Tonija iz Samobora u ženskoj i OŠ Filipa Lukasa iz Kaštela Starog u muškoj kategoriji, čije su učenice i učenici potukli konkurenciju i zasluženo osvojili naslove prvaka. Drugo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je OŠ Pujanki iz Splita, a treće I. OŠ Dugave iz Zagreba. U muškoj kategoriji srebrno kući nosi OŠ Mokošica iz Mokošice, a broncu OŠ Mladost iz Osijeka.

„Trenutak kad smo dobili zadnji meč. Ne, trenutak kad su nas prozvali i kad smo išli po zlatni pehar. Najbolji trenutak natjecanja, predivan osjećaj!“ rekao je Petar Vujić, judaš iz pobjedničke škole iz Kaštela Starog.

„Ja jedva čekam da dođem doma i da kažem mami. Ona će biti jako ponosna na mene jer sam pobijedila u svakoj svojoj borbi!“ pohvalila se Nikolina Šlatka iz OŠ Bogumila Tonija.

Nakon proglašenja pobjednika i podjele medalja za prva tri mjesta u obje kategorije, natjecatelji su se uputili prema hotelu kako bi ručali i spremili se za povratak kući.

Bilo je smijeha, bilo je suza. Neki odlaze kuću s medaljama oko vrata, zadovoljni i nasmijani, neki razočarani. „Morate biti sretni i ponosni na sebe jer je već i ovo uspjeh kakvog nije lako postići. Vaš dolazak na Završnicu ovoga prvenstva velika je stvar! Čestitam svima!“ rekao je Davor Juriša iz Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije.

Izdvajamo
Nedavno objavljeno
Kategorije
No tags yet.
Lajkaj nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page